Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Fietsen en Corona

Overgenomen van NieuwsFiets.nu

Virologen zien fietsen als perfecte zelfbescherming!

De in Corona gespecialiseerde virologen hebben er geen enkel bezwaar tegen als mensen in deze tijden ervoor kiezen om de fiets te pakken. Sterker nog, het wordt juist aanbevolen.

Op het Coronaspreekuur op NPO Radio 1 kwam de vraag voorbij of het verantwoord was om te gaan fietsen. De dienstdoende viroloog was helder in haar antwoord. “Er is geen enkel bezwaar om te gaan fietsen. Het is juist heel goed, zolang je maar grote groepen vermijdt. Dan is er niets aan de hand.”

De sportscholen moesten jammer genoeg ook hun deuren voorlopig sluiten, dus voor sporters is de fiets ook een prima alternatief. Het voordeel van fietsen is dat je automatisch al gauw 1,5 meter afstand van elkaar houdt.

LUCHTWEGEN VENTILEREN | Verder heeft het Duitse magazine Der Spiegel geschreven dat de in longziekten gespecialiseerde pneumoloog Michael Barczok gesteld heeft dat de kans op het inademen van het Corona virus ‘nul’ is. Hij zegt zelfs dat fietsen de perfecte vorm van zelfbescherming is, omdat je niet alleen afstand houdt maar ook geen besmette oppervlakten aanraakt, zoals in het OV veel sneller het geval is. Der Spiegel ziet nog veel meer praktische voordelen van fietsen. Om te beginnen kan je geen andere mensen besmetten, leidt het tot een lagere bloeddruk en is het gezond voor diabetici. Bij ritmisch fietsen worden de luchtwegen goed geventileerd en het bloed beter aangevoerd. ,,Je ademt intenser en daarmee reinig je je longen goed. Dat is optimaal als het gaat om virusbescherming,” aldus Barczok.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief